Snart så...

Moa bubblar så öronen nästan faller av, det låter jättehärligt och det är säkert klara meningar i hennes öron men för oss skulle hon lika gärna kunna prata thailändska. Hon blir så arg när man inte förstår, vi (läs jag och Mattias) kan gissa oss till för hon är bra på att "förklara" om man är tålmodig men orden väntar sig än så länge. Det hon säger är; kallt, gecko, lampa, mamma, pappa, mat, hej, tack och Moa. De som bor här gissar på att det bara släpper en dag och då (som sina föräldrar) kommer det inte gå att få tyst på henne.



Så här ser Moa ut innan vi ska ut på moppetur. När vi åker så är hon mellan mig och Mattias så hon sitter stilla. Hon tycker det är skoj att sitta fram men är inte stor nog att förstå att hon måste sitta still och att hon inte kan hoppa av när hon känner för det.

Vi är i poolen varje dag och leker, och simningen har kommit tillbaka för både Moa och mig. Hon älskar att blåsa bubblor på ytan, och promenera till hon inte når botten på barnpoolen längre. Nu är hon så kaxig att hon går till sista trappsteget (det är fyra breda trappsteg ner från grunda delen) där hon inte når botten men slänger sig ut mot mig och sparkar sig fram. Stolt kommer hon upp till ytan med lite vatten i halsen och ett brett skratt och slänger sig tillbaka för att upprepa allt igen. och igen. och igen. och igen.

Vi har alltid sagt att när man är ute och reser så ska man anamma kulturen där man är, och det gör vi. Men samtidigt som vi äter deras man så känner vi ibland att det skulle vara gott med falukorv och stuvade makaroner. Det är svårt att känna vad man är sugen på när man vet att det man verkligen vill ha inte finns här. Så igår åkte vi iväg och gjorde det vi alltid sagt att man inte ska göra. Vi åt kebab och inte Thai. För att vara ärlig, den var god men vi åker nog inte dit igen. Så då vet man det till nästa gång man får ett infall att äta något helt annat. Kanske åker vi till Pa Tong beach till Two Chefs (två svenska kockar) där de serverar Plankstek med Carlsberg.

Idag har vi varit på nattmarknaden i Phuket och köpt lite spel till oss. Kopior på märkeskläder finns i överflöd, men kvaliteten är det väl si och så med. Det finns inget som är 100% bomull här, det är för dyrt, så det är en mix av polyester och bomull även om det står 100% på kläderna. Det gör att man kommer kunna använda det två gånger sen är kläderna uthängda och fula, plus att det blir gruvligt varmt. Vi kollade istället på lite tshirts och fiskarbyxor men det blev inte några klipp där heller. Köplusten fanns inte, så vi gick ett varv och sen åkte vi hem.

Nu provar Mattias ett av spelen, jag skriver här och Moa sover. I morgon lovar de 33 grader och sol så då är det poolen eller stranden som gäller. Allt beroende på när lilla damen behagar vakna. Sovmorgon till 9 eller 10 är det som gällt i Thailand.

Så till nästa gång, ha en härlig lördag kära vänner så hörs vi snart!
KRAMAR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0