Små steg

Moa har nästan gått själv idag. Två steg sen kom hon på att hon inte höll i sig, så poff ner på rumpan. Uppdatering följer!

Mattias gjorde en fantastisk lunch idag bestående av american pancakes, glass, färsk ananas och vattenmelon. Moa fick smaka på melonen och det är ju som med frukt i allmänhet - en hit! Vår lunch, pannkakorna var likaså en hit om jag får säga. Har bara ätit tunna pannkakor tidigare, men det här var ett snäpp bättre!

Vi tog en promenad på stranden idag igen. Moa hade på sig sin nya baddräkt som är 50+ solskydd, långa armar, knälång och hög i nacken och självklart mössa till det. Hon fick doppa fötterna i vattnet och hon sprattlade och skrattade av glädje när Mattias höll i henne. När vågorna slog mot hennes ben blev hon heeelt överlycklig. Så snart det blir lite varmare så får hon hoppa i. Självklart kommer kort så ni får se.

I kväll blir det spagetti och köttfärssås till oss alla tre, kanske ett glas vin till. Sen blir det till att titta ut på regnet som bara öser ner.

Bäst just nu, vattenmelon och vågor.

Ändringar

Ibland så vill inte vädret som vi. Tincan bay hade ett stort oväder över sig så vi tog en tur upp i bergen, till ett ställe so heter Montville. Det är en pittoresk liten by med små butiker där de säljer allt möjligt, från handtillverkade glasfigurer till klädesbutiker med saronger och lite hippieinspirerade kläder blandat med nytt mode och restauranger. En kaffe och en BLT (Bacon Lettuce Tomato sandwich) och lite mat till Moa. Sen ut en tur till Caloundra för att handla lite frukt och grönt, och till slaktaren för lite kött, ca 50 kr för två stora marinerade steaks och en t-benstek som vi grillade på balkongen och sitter nu i soffan och kollar på NRL semifinalen.
Hoppas på bättre väder i morgon, men de säger regn så vem vet. Till dess, kramar!!

bilden är tagen i Montville

Stora vågor och små reflektioner

Igår tog vi en tur till Mooloolaba (ja, orten heter så) och åt lite fish&chips vid piren. Reef fish med beer batter och tartar sås. Perfekt lunch! Moa fick smaka på fisken (utan friteringen) och det var ju tokgott!! Så då vet man det, kyckling och fisk funkar men kött ratar hon.
De heter verkligen så här nere!

Idag har vi spenderat eftermiddagen på Hastings street i little cove. Det är skolledigt så vi var ju inte ensamma. Vi tog en lätt lunch och spatserade på stranden, det har varit molnigt hela dagen men inget regn. Moa fick doppa fötterna i havet och som vi trodde så blev det en hit! Hon tyckte väl kanske det var lite kallt, men fantastiskt roligt. Det var 21 i vattnet och 25 i luften så det blev inte mer än att doppa fötterna, för varken henne eller oss.

Vi kom hem och tog en timmes promenad på stranden där vi bor och ska avnjuta ett glas rose med lite mat. Just nu så sitter jag och kolllar på Moa när hon promenerar runt runt runt vårt vardagsrumsbord. Hon är jätteduktig på att gå, så länge hon håller i sig. Hon tycker det är extra roligt att vara ute och gå med hennes matstol (vanlig vit från Ikea). Eftersom de har heltäckningsmattor där vi bor så är det bara för henne att putta den framåt. Det är kul att se att hon så gärna vill gå, men hon släpper taget och står ett par sekunder sen duns ner på rumpan. Men snart så!

Appropå det så är det en lite rolig sak vi upptäckt, när vi var här första gången så märkte vi att det var något skumt med deras toapapper. Det finns parfymerat toapapper!! Varför i hela friden vill man ha parfymerat toapapper?? Så döm om vår förvåning när vi köpr en låda pampersblöjor och upptäcker att de är- helt riktigt- parfymerade!! Jättesöta med sesame street figurer på, men kan någon tala om för mig vad parfymen ska göra för nytta?? Det luktar ju i alla fall, skit så att säga :).

I morgon bär det av till en marknad som ligger ca tjugo minuter härifrån, Eumandi [jumandi] markets. Där finns allt från lokal frukt och grönt, till hantverk till konst och så klart allt annat vanligt krimskrams. Sen ska vi till Tincan bay på seafood festival. Så till dess önskar vi er en härlig dag och helg!!

Kramar från oss här nere!

Bäst just nu enligt Moa; borsta tänderna, hemmagjord fruktpure, vågor och promenera.


Tillägg på inlägget

Glömde ju skriva att ja, vi fick in barnmaten utan problem :). Vi tickade i alla boxar med mat som JA och då var det bara att glida förbi kön. Det kommer bli lättare att läsa bloggen framöver då texterna inte kommer bli så långa. Kram på er igen!

The Penthouse


The Penthouse


The Penthouse


Bilen, Holden Commodore


Moa och havet


Moa på Fratellis, Sunshine beach


Moa nyvaken i Brisbane


Moa gillar att flyga


Moa sover på flyget


Off we go

Hej alla läsare,
då var vi igång igen. För er som läste vår tidigare blogg supermandownunder.blogg.se tänkte jag att jag skapar en där det kanske är lätt att komma ihåg namnet. För er andra, välkomna ändå!
Här följer en liten uppdatering på vår resa till Australien under den första tiden. Jag kommer att komma med regelbundna uppdateringar men den första kommer att bli lite kompakt då det hänt så mycket men ändå så lite.

Då så, efter viss försening så åkte vi! Stressigt och knasigt och jobbigt blev det, men vi kom iväg.
London var första anhalten, och det är ju inte så långt mellan Arlanda och Heathrow men Moa tyckte llivet var spännande och det tog inte lång tid innan liten sov i min famn. Skönt att veta att hon sover på flyget i alla fall! Känslan av att det inte skulle bli problem stämde, eftersom Moa ÄLSKAR att åka bil.
Stopp i London, sen vidare till Singapore. Tjo, 2,5 timmar mot 12 timmar och Moa har redan sovit en stund. Ja, vi kör väl igen då :). Moa får sitta i mitt knä, med ett eget bälte som är fäst till mitt. Starten går fint och Moa säger inte så mycket. Vi får vällingen värmd och vips, Moa sover - igen. Vi sitter längst fram och har en liten liggdel där Moa ska sova, men vi upptäcker rätt snabbt att Moa inte har något som helst intresse av att sova där. Så fort vi lägger henne ner, så vaknar hon och sätter sig upp. Vi beslutar att Moa snällt får sova i vår famn och det är ju så mysigt så det gör inget.

Vi kom fram till Singapore lagom till eftermiddagen (vi startade 22.30 från London och sen är det tidskillnad 7 timmar) och efter att knappt ha svalt flygplansfrukosten så kändes middag rätt långt borta. Men vi checkade in på hotellet, kom upp på rummet och gick ut för att gå lite.
Vilken fantastisk stad! Så sjukt ren, kändes nästan som att man behövde be om ursäkt när städarna varit där med sin mopp (för tredje gången). Och ja, tuggummi är olagligt att sälja och då också spotta ut det på gatan. Kanske inte dödsstraff för det, men nog näst intill! För det är superfint, men det är också mycket lagar som gjort att det ser ut som det gör.

Kaffe på starbucks, och sen promenera lite. Vi bodde på fina gatan där shoppingen är STOR. Louis Vuitton butiken är stor som NK, Gucci likaså. Små prylbutiker, blandat med toklyx i överflöd. Restauranger blandat med små matstånd (som såklart har den BÄSTA maten!).

Vi stannade i Singapore i några dagar och hann njuta av både värmen och ACn från galleriorna. Vi lämnade vår vagn hemma i Stockholm så vi bar omkring på Moa i babybjörnen. Både hon och alla runtomkring tyckte det var helt fantasktiskt. Alla ville hälsa och ta på henne, och Moa ville hälsa och ta på alla också. Asiater är så otroligt barnkära, och väldigt bra med små barn. Det klappades händer, tjoades och tjimmades runt oss, och det tog en liten stund att fatta att det inte var oss de pratade med, utan - så klart - Moa. Som självklart skrattade och klappade händer tillbaka.

Det är en stor stad med mycket att göra, så när vi stannar nästa gång kan vi utforska lite mer än vad vi gjorde nu. Nu blev det mer, strosa, äta, känna efter och vända på dygnet för Moa. Moa tyckte ju inte att det var sovdags klockan 22 längre (22-7 är ju 15 hemma så inte helt otippat) utan 2 på natten passade henne. Men hon ändrade sig rätt fort, tack å lov. Man är ju själv trött och omtumlad.

Så, nästa flyg till Brisbane gick på 8 timmar och Moa vaknade en gång, och förvandlades från ett charmtroll till den där bäbisen som folk runtomkring muttrar tyst för sig själva att vi ska få tyst på. Stackarn tror jag hade en mardröm för hon skrek som besatt! Men det var bara att tyst och lugnt försöka få henn på humör igen. Tio minuter senare, Moa toksover - Mattias toksover - jag tokvaken. Men jag ska inte skryta om att jag någonsin sovit på flygen varken till eller från Australien så det var ju inget nytt.

Då så, vi landar i Brisbane äntligen! Barnmaten är ju en fråga då, har man sett Gränsbevakarna Australien så blir man ju lite spak och funderar, får vi in detta? Men hur gör vi nu då, vi måste ha taxi med bilbarnstol, och det har ju inte alla taxibilar. Lite hjälp av taxisamordnaren och lite väntan på en halvtimme så var det fixat.

Lite nytt har det byggts, nya vägar och ett och ett annat nytt hus. Men det känns ändå som det var igår vi åkte härifrån. Vi landade innan vi kunde checka in, så vi fick ta Moa i babybjörnen och ta en promenad runt Brisbane.
Under en dryg vecka så åker vi runt till ställen i Brisbane där vi varit när vi varit här tidigare, en tur till Ikea, ner till Gold Coast och köpa vagn och kolla in Surfers Paradise, upp till Noosa där vi nu bor, tillbaka till Brisbane och hälsa på lite vänner, och till slut upp till Noosa för att flytta in i vårt penthouse i Sunshine Central.

Man måste ju säga at det är lite tufft att ha postadress Sunshine Beach! Fem minuter till stranden och sitter vi på balkongen på kvällen så hör vi vågorna slå mot stranden. Inte helt fel! Än så länge är det lite för kallt för att njuta av kvällarna vid grillen på balkongen, men det kommer snart.

Moa trivs jättebra, och självklart vi också här nere. Än så länge har vi som sagt bara bott in oss lite grann, men vi kommer att dela med oss av alla våra små och stora äventyr här nere. Värmen börjar göra sig påmind, trots att det de senaste dagarna ösregnat i stort sett hela tiden. För ett par dagar sen fick vi en månads nederbörd på ett dygn. Men det går från 14 på nätterna till 25 på dagarna så man ska absolut inte klaga.

Men från oss alla till er alla, många kramar till nästa gång!!

//Emma Mattias och Moa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0