Höst vår och saknad

Internationella kvinnodagen, fettisdagen och pannkaksdagen på samma dag! Kan det bli bättre? Åt vi pannkakor? Åt vi semlor? Firade vi mig och Moa för att vi är tjejer? Nej, nej och nej. Pannkakor tänkte vi inte ens på att laga, semlor känns fel att äta om det inte är kallt ute (dessutom, lycka till den som hittar en semla här nere) och att jag är kvinna firar jag varje dag! Men vi hoppas ni alla fick en semla eller pannkaka att äta.

Moa har blivit jätteförkyld, och natten till idag spenderades i en reclinerstol med Moa i min famn. Hon tycker så mycket om att bada oavsett väder så när hon pekar på sin baddräkt och drar ner den från torkstället och ger mig den samtidigt som hon pekar på poolen och säger "där" så kan man ju inte säga nej trots att det är mulet, regnet hänger i luften och det blåser superkallt. Men, man skulle kanske ha tagit den fajten och sagt nej. Lätt att vara efterklok eller hur var det nu? Vi ska upp till Marika och Michael och grilla på lördag så vi håller tummarna att hon är frisk till dess. Emma och James kommer också så vi hoppas på frisk Moa, för trots att vi bor så nära är det inte så ofta vi ses. Vi bor ju inte grannhuset tyvärr.

Här nere har nu hösten officiellt tagit över. Samtidigt som våren gör sig påmind hemma. Det är kul att höra om lite ljusare kvällar, solen på morgonen, solen som värmer och kvittrande fåglar. Nog för att det nog lär komma lite mer snö, men det är på rätt väg. Det kan man sakna här nere, kvällen avslutas tvärt på en kvart och uppgången samma sak- poff så är solen uppe. Det är ingen egentlig höst, det regnar lite mer (som om det behövs) och det blir några grader kallare om dagarna, istället för 35 så är det 28. På våren är det samma sak, men från 25 till 28 om dagen. Det finns bara två lägen; svalare på dagen och kallt på natten, hett på dagen och varmt på natten.här finns inga årstider och inga skiftningar som är tydliga, sådant som man hemma tar för givet. Vårsolen som med sina svaga strålar värmer de vinterbleka ansikten, folk börjar le och man får se morgonsolen och känna "idag är en bra dag". Så ni som tycker att vi har det lite för gött här i värmen, njut lite åt oss hemma i vårsolen för just nu skulle det vara gott med lite sånt med en semla till (eller två).

Från sjuklingen å oss önskar vi er alla en bra dag! KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0