Byron bay

Då tycker vi att det är dags att uppdatera om dagen i Byron Bay.
Det är en kuststad med en ännu fungerande fyr som också fortfarande används om än mer av nostalgi än som ledande ljus för båtar. Den ligger på den östligaste punkten i Australien och utanför är det bara hav, delfiner, rockor och havssköldpaddor som simmar, och mellan maj och november kan man se när knölvalarna migrerar söderut för att kalva. Staden i sig är fylld av caféer, surfbutiker och en himla massa surfare och backpackers. Den är väldigt mysig och avslappnad, och väldigt liten.
Prickarna i havet är surfare, så det finns en hel del...
Vi stannade till vid fyren och tittade på utsikten en stund, för att sedan åka ner och bada i havet. Det var jätteskönt och varmt med bara små vågor. Perfekt för en liten tjej att plaska runt. Hon tyckte det var superkul när vågorna slog mot henne. Vi höll i henne där det var lite djupt men hon stod bra själv där det var lite grundare. Det är svårt att hålla sig för skratt när hon tjuter av glädje i vattnet. Men som allt härligt har även badandet ett slut.
Det var tid för lite lunch. Lite sushi, promenad genom stan, en kaffe och sen åkte vi hem. Det tar ca en och en halv timme om man åker motorvägen, men vi åkte inlandet både dit och hem som tar lite mer än två timmar. Det är roligare att få lite annan utsikt under bilfärden än bara motorvägen. Moa sov gott hela vägen hem. Tur att vi har fått en tjej som gillar att åka bil.
Byron bay är som sagt en mysig stad, men det är skönt att åka därifrån efter en dag. Den har inte så mycket mer att erbjuda än stranden, fyren och cafeerna runt om. Ja, om du inte är backpacker eller surfare vill säga och vi är ju ingetdera.

Nästa äventyr blir nog upp till O'reilleys plateau och mata lite lorakeets.
Till nästa gång, KRAM till er alla
Australiens östligaste punkt, Byron Lighthouse.
Moa springer mot vågorna.
Någon mer som blir sugen på att bada.
Mamma hjälper till när vågorna blir lite för stora.
Moa vill gärna visa upp sin fina baddräkt med keps.
Så här bra kan man ha det ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0