Stranden

Dagen spenderades som utlovat på stranden för två av tre resenärer idag. Mattias hade en final exam idag så han följde med en timme sen åkte han tillbaka till hotellet. Disciplin kallas det!

Det var hett och härligt i solen idag. Moa sprang med vågorna fram och tillbaka i vattenbrynet. Eftersom det var lågvatten så blev det lite jobbigt för det var massor av krossade snäckskal på sanden så man fick gå försiktigt. Men hon skrattade och verkade inte bry sig så mycket.

Vi tog lite lunch och då somnade Moa på min axel. Äntligen lät hon sig själv slappna av och kunde sova på stranden. Hon älskar havet och stranden så mycket att hon verkar tro att om hon somnar är det borta när hon vaknar. Nu tog hon en tupplur på nästan två timmar!

När hon vaknade gick vi längs med gatan och kollade lite i affärer. Eftersom det är lågsäsong så är det inte så mycket öppet, vilket gör att känslan är lite öde. De som faktiskt har öppet ser väldigt trötta ut, och nästan lite less på turister. Så vi kollade en stund och gick sen och åt lite middag istället. Det blev Moas favoriträtt; stekt ris med kyckling! Yum! Det är ganska trist men rätt gott för det smakar olika var man än beställer det. Planen var att trötta ut Moa så mycket det gick innan vi åkte taxi tillbaka till hotellet och det funkade rätt bra. Vi tog en sväng upp å ner igen på gatan. Hon fick lite färsk mango till efterrätt som gick väl hem. Det lär de affärsägare som hade stängt också upptäcka när de ska tvätta fönstren på deras dörrar. Hänger man t-shirts med kakmonstret och Elmo innanför dörren får man skylla sig själv! Hon lessnade rätt snart så vi åkte tillbaka.

Nu ligger hon här och sover efter en lång dag på stranden. Mattias sitter och skriver på sin exam, och jag ligger och lyssnar på musik. Det var länge sedan, och jag måste säga att det är väldigt skönt att stänga ute alla ljud. Vissa låtar påminner mig mycket om olika saker och människor. Men det är rätt lustigt hur man kan väcka känslomässiga minnen med vissa låtar. Man hör från er hur sommaren har kommit hemma, vänner äter pannkakor på klipporna, det är kalas utomhus med sommarklänningar, det badas och solas på bryggor och jag känner den där känslan "äntligen är det sommar" när jag hör "Fredag" med låten "Vindarna". Detta trots att vi haft konstant värme sedan i maj förra året! Fantastisk! Så nu släcker jag ögonlocken och drömmer mig hemåt till vår säng och doften av nyplockade liljekonvaljer. I morgon tar vi båten över till Penang för fem nätter där.

Många kramar från oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0