Penang

Båtresan hit tog två timmar lite drygt. Det var lite regn när vi åkte så man hoppades att båtresan skulle bli lugn. Det blev den. Moa somnade efter ca 15  minuter (som alltid i motordrivna fordon).

På vägen hit så såg Mattias något som kom upp från havet. Jag tittade också ut och såg något gigantiskt komma upp till ytan och blåsa ut vatten. Gissningsvis så var det en val (valhajen passade i storlek och de simmar här ute) men vi hann inte se helt klart. Kul var det i alla fall!

Vårt hotell ligger precis vid havet och rummet har utsikt mot detsamma. Det är skollov till på tisdag (har varit i en och en halv vecka) och kungen har födelsedag idag vilket betyder att det är också långhelg för malajerna. Det betyder också att det är och har varit fullt med barn överallt på hotellen vi bott på. De har inte samma uppfattning på vad hänsyn är så ett hett tips om ni skulle komma hit, kolla upp skolloven först!

Vi har legat i poolen hela dagen och lekt i lekställningen som finns på området. Vi började i havet men Moa skrek och ville inte vara där utan spatserade med bestämda steg till poolen. Där hittade hon massor (verkligen massor) av barn att leka med. Vissa tyckte nog inte det var så roligt för hon är så liten. Det var i alla fall en koreansk flicka på sju år som hette Som Yum Lee och hennes två småbröder som var fem och tre som tog hand om Moa (med mig i släptåg så klart). De hade superskoj och lekte en bra stund. När det var middagsdags så storgrät Moa för jag tog upp henne. Men som alltid, det gick över på en minut eller två.

Vi åkte till Batu Ferringhi som är en stad på norra delen av ön och åt middag. Det är en massa hawker stalls där de serverar jättegod mat. Vi åt stekta nudlar, vårrulle och stekt ris. Allt för drygt 20 kronor! Jag och Moa tog en sväng runt alla stall för att kolla, och efter oss springer tre barn och ropar på Moa. Det var Som Yum Lee och hennes bröder. Jag höll på att missa att det var dom för de såg så annorlunda ut utan blött hår och badkläder. De sa hej till varandra och tittade lite på vattnet. Sen var det dags för oss att gå hemåt. De ses nog igen i poolen i morgon.

Nu är det dags att sova efter en lång dag, så vi hörs i morgon igen.

Många kramar från oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0