dagsutflykt till Kuta

Vi vaknade igår morse och insåg att någon solig promenad på stranden lär vi inte få. Det var mulet och regnet hängde i luften. Så vi hoppade in i en taxi och åkte till Kuta. Det var en lite annorlunda stad än Tanjung Benoa där vi bor nu. Det var massor av folk, bilar och framförallt mopeder överallt. Tom på trottoarerna åkte mopederna. Det tutas konstant om du är ivägen, när de vill att du ska veta att de är bakom dig, om de har en mopedist framför sig eller bara för att de känner för att tuta. Man blir lite smått tokig efter ett tag.

Vi började dagen med att gå längs med stranden och njuta av den sol som fanns där. Det var molnigt där också men betydligt lättare moln. Moa och jag gick i och sköljde av oss lite (Moa tycker sand är jättekul att hälla på hela sig). Det var ingen vidare värme i vattnet så det blev ett snabbt dopp av arg Moa.

Det var en surftävling som pågick så det var rätt många som stod på stranden, och självklart var det försäljare till tusen. Det är bara snällt och vänligt säga nej tack, men även där så blir det svårt att le till slut. Har man lust att köpa så hittar man strandklänningar, saronger och linnen för en billig peng. Massage, manikyr, pedikyr och hårflätning går också att få på var femte meter. Om man vill...

Balineser är ett övervägande hinduistiskt folkslag och väldigt trevliga, men när det kommer till de lokala affärerna så krockar lugnet med försäljaren och de blir lätt påflugna och talar gärna om vad du ska köpa även om du så inte har sagt något. Så vi gick fort genom den stora köpgatan och gick vidare mot andra områden. Vi kom till en galleria där vi tog en kaffe och gick omkring en stund. De hade många roliga butiker som säger sig vara äkta vara, men så står det utanför liknande korvstånd med likadana produkter som man ser så klart är kopior. Så, frågan är är det det äkta i butiken eller kopior där också?

Sammanfattningsvis så var det väl inte så som man trott att det skulle vara. Vi visste att det skulle vara dyrt och många australienare, men man blir alltid lika förvånad med facit i hand. Fulla australienare gåendes överallt med öl i händerna, byggnationer av mastodonthotell överallt och igen de där förbannade mopedisterna. Så charmigt; nej inte riktigt. Kul om man var 20 utan barn; absolut! Men vi har varit där och det var i det stora hela en rätt så avslappnad dag. Det var roligt att se hur det såg ut i Kuta, och det var ännu skönare att komma tillbaka till hotellet på kvällen. SÅ lugnt och skönt och inte fullt så mycket tutande.

Massa kramar från oss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0