Sköna söndag

Söndagen gick i museumens tecken. Jag, Moa och Jerome tog oss in till city med tåget denna gång. Mattias gjorde klart sin tenta på biblioteket så det var bara vi. Det blev utflykt till Melbourne museum där de hade en utställning om dinosaurier, kristaller och juveler, hjärnan och kroppen och en känslostark utställning om Aboriginer och deras liv i den vite mannens land. Det är hemskt vad de gjorde med urbefolkningen. Men å andra sidan, vi har väl inte varit så snälla mot samerna...

Sen var det lunchdags så vi tog oss mot Brunswick street som är en mysig gata fylld med restauranger, caféer och små butiker från världens alla hörn. Afrikansk mat jämte ett turkiskt café som ligger bredvid en indisk klädbutik. Vi tog ett turkiskt café och varsin latte och smörgås.

Spårvagnen vidare till citykärnan och promenad bort till National gallery of Victoria. Det var massor av folk ute för det är ju Australian open nu i veckan. Igår hade de en specialdag då många av de som ska spela hade Rally for relief där pengarna gick till Queensland fliks appeal. Leyton Hewitt och Pat Rafter var kommentatorer och bl.a. Kim Klijsters, Rafael Nadal och Roger Federer spelade i Melbourne park.

På konstmuseet var det tre olika utställningar. En om konst från Asien och en om konst från Europa från 1500-talet till nu. Den tredje utställningen var Gustave Moreau and the eternal feminine. Vi hann inte med den för museet stängde. Men vi är här till på måndag så det finns tid kvar.

Efter det tog vi tåget hem och åt middag. Lite trött i fötterna var man allt men man får väl skylla sig själv när man går i flipflops! Moa tyckte det var skoj att gå på museum, men konstmuseet var väl inte riktigt hennes smak. Nej, där vann dinosaurierna och om kroppen med knappar och saker att trycka på. Hon fick gå runt i stället för sitta i vagnen, men hållandes i min hand. Kan bli dyrt annars...

Idag är Mattias klar med sin tenta så vi får umgås äntligen. Tar det kanske lugnt i St Kilda eller tar oss in till stan. Vem vet? 24 grader och sol så varför bestämma något?

Kram till er alla!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0