Mot Sydney

Dag 2

Efter att ha kollat på lägenheter i Surfers så åkte vi söderut. Ja, vi hittade en vi vill ha (Ellis, ingen av er har höjdskräck hoppas jag? Våning 53 passar det?) Vi ska skicka in alla papper sen får vi hoppas att allt går bra.

Coffs Harbour var nästa stopp, fem timmar söder om Surfers. Vi körde igenom kraftigt regn och stormvindar, men det flöt på bra och vi kom fram hela. Gårdagens bilfärd tog ca sju och en halv timmar, eller 57 mil.

Det är inte bara översvämning i Queensland utan här nere är det också stora risfält, men inte lika illa. Trots att man åkt vägen mellan Brisbane och Byron Bay (en mysig stad vid havet vi brukade åka till som ligger en timme söder om Surfers) ett antal gånger så känns det som ett annat land för det är inte gult och dött. Det är verkligen jättevackert. Vidare ner genom enorma macadamiaodlingar, sockerrörsodlingarna och bananplantagen. Sträckan heter banana coast, så det finns en del.

Nu är vi i bilen på väg till Port Maquire för att äta frukost. Sen vidare mot Sydney. Bilfärden tar oss fem och en halv timmar eller 52 mil. Det är uppehåll men molnigt, ca 24 grader. Lovely!

Tut tut go vänner å Kram så länge

Kommentarer
Postat av: Gudrun Holmquist

Så skönt att ni är längre ner. De pratade på radion i morse om evakueringar av delar av Brisbane. Sköt om er och ta det lugnt.



Kram Gudrun

2011-01-11 @ 07:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0