Marketday

Igår var Mattias jag och Moa på Queen Victoria markets i city. Det är en gigantisk marknad med kläder, skor, spel, prylar, souvenirer, mat och frukt. Tänk en gigantisk saluhall med lite större utbud än bara delikatesser. Man kan hitta kap om man är ute efter något. Frukt är halva priset mot vanlig butik och kött och fisk är nästan halva priset. Vi strosade omkring i ett par timmar och bara tittade på alla saker och människor. För det är lika mycket folk som prylar. Vi handlade två meloner, honung och nät, för 14 kronor, tomater, lök, potatis för några kronor och lite annat gott. Borde vara såna priser för jämnan tycker man. Vi avslutade med en klassisk (för qv markets) lunch, bratvurst i bröd med surkål för mig och lök för Mattias. Gott!!

Melbourne är i för övrigt en stad som är väldigt annorlunda från resten av Australien. Den kallas den levande staden, och det är verkligen så. Det händer något hela tiden i varje gathörn. Det är folk och mat från alla världens olika hörn, kulturer som möts på samma plan och det är inte något konstigt. Det är superhärligt. Samtidigt påminner den lite om Sverige. Det växer björkar bredvid palmer, pelargoner och hortensior, klöver i gräset och idag såg vi blåklockor. Så det är hög mysfaktor här.

På eftermiddagen gick vi runt lite på stan, det var inte så varmt så jeans och kofta var skönt att ha på sig. Vi stannade till och fikade lite, gick in i butiker och kollade kläder, motorcyklar och leksaker. Vi tänkte gå en bit längs med Yarra river som går genom staden, men det blev kallt så vi tog tåget hem.

Idag var det dåligt väder halva dagen, så vi gjorde inte mycket på förmiddagen mer än planera vad vi ska göra mer av dagarna vi är här. Efter lunch gick jag och Moa ut och gick, så Mattias kunde plugga lite. Vi hittade en lekpark i st kilda gardens där Moa fick springa runt och busa. Jaga duvor, rufsa i gräset, springa i gräset, gunga själv och gunga med mig och bara upptäcka funkade hur bra som helst. Men det hade inte den uttröttande effekten vi var ute efter så vi får kanske gå dit lite längre än två timmar. I morgon ska det bli sol och 28 grader så då gör vi stan igen, Melbourne aquarium och en River cruise på 2,5 timmar. Ska bli skoj att se hur Moa reagerar när hon ser hajarna och de andra jättefiskarna simma runt henne i glastunneln. Återkommer om det!

Till dess, kramar till er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0