Inte så soligt idag då...

Ja vad säger man, ena dagen strålande sol nästa regn. Inga översvämningar här ännu, men det ser grymt ut för ekonomin. De pratar om A$6 miljarder i förluster av skörd, fastigheter, bilar bl.a. Redan nu ser man en minskning av utbud i grönsaker, och det som kan komma till butik kommer förmodligen att bli dubbelt så dyrt än vad det är idag.

Queensland är en stor producent av socker till både inhemsk produktion och till export, så vad som kommer hända på världsmarknaden återstår att se. Det man lätt kan säga är att det ser inte ljust ut tyvärr. Samtidigt är det lite härligt ändå att lyssna på folk som bor i de drabbade områdena. De har en väldigt typisk australiensisk attityd till det hela, "vi kommer att komma igen och hela regionen kommer att hjälpa till med den australiensiska ekonomin i slutändan". Lite "foten i kläm? Jajamensan!"

Det lär dock ta tid, för som ni sett på bilder hemma så är det inte lite vatten. Igår kom ytterligare 70 mm regn i Brisbane så låga områden i city fick problem med vattenansamlingar på en halvmeter. Det regnar idag och det ser ut att fortsätta till och från. Alla dammar är överfulla, de t.o.m släpper ut vatten (som jag berättat tidigare är Australiens vattentillgångar beroende av dammar) och ändå (!!) har vattenpriset aldrig varit så dyrt som nu! Förklara den om ni kan...

Men från ett regnigt Sunshine Beach, kramar till er alla. En extra kram till Moas lilla syssling Melker som har namnsdag idag.

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej på er!

Va gulliga ni är som tänker på Melker! Han blev glad. Han har iofs inte haft en av sina bättre dagar idag, inte mycket som passar unge herrn... Skrev förresten en kommentar på bloggen när Moa fyllde år. Skickade grattiskramar från hela ligan. Fast nu när jag kollade finns den inte kvar... kom den fram? Om inte får hon en hel massa nya kramar från oss.

Kram

//Linda

2011-01-06 @ 17:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0