Great ocean road

Nu är vi i Mount Gambier över natten. Vi åkte från Melbourne i morse för att åka Great ocean road. Det hade regnat kraftigt tidigare och det var lera på vägen som hade rasat från bergväggen, så så värst härlig väg var det inte tyvärr men det var inget som drabbade oss mer än så. Vi åkte förbi gigantiska får och kofarmar (vi pratar hundratals djur i samma hage), längs med kusten och genom små städer. Vi stannade och lunchade i Apollo Bay, och det fick mig att tänka på förra gången jag åkte här med Camilla och Marianne när vi pluggade här. Campingstället låg kvar, men mycket annat var annorlunda.

Fast jag måste säga en liten sak, för att heta Great ocean road så åker man på förvånansvärt lite havsväg. Det är en bit vid tolv apostlarna och London bridge men annars är det genom skog och ängar. Så det kanske vore mera passande om den skulle heta "a bit of ocean road".

Vi stannade till vid de tolv apostlarna och tog lite kort och tittade på klipporna. Det är rätt maffigt att stå där och veta att de här klippformationerna är miljoner år gamla och det mönster man ser är åren som satt spår. Det var en strålande dag och hett som bara den. Vi kör den här omgången snabbt för att på tillbakavägen göra allt det där turistiga som att se vattenfall, gå på alla scenic lookouts och se alla stoppen på port cambell national park där just alla klippformationer finns. Resan tar oss härifrån mot Adelaide och Barossa valley.

Moa sover, Mattias jobbar på sin peer review och jag ligger här och pratar med er. En varm januarikväll någonstans i världen. God natt kära vänner, så hörs vi i Adelaide "the city of churches".

Just det, dagens roligaste. I Sverige är nu klockan 12.47 och här är den 22.17. Av någon anledning har South Australia en halvtimmes tidsskillnad mot resten av världens en timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0