Great ocean road åt andra hållet

Nu är vi tillbaka i Melbourne igen efter en tripp längs med great ocean road. Den här gången stannade vi på fler ställen och tog kort. Vi åkte till Portland som är delstaten Victorias födelsestad. De har ett väldigt fint fyrtorn som ligger på cape Nelson och den heter så lämpligt Lord Nelson lighthouse.


Sen bar det vidare mot port campbell national park och de tolv apostlarna bla. Det är klippor av kalksten och de är miljoner år gamla, där man tydligt ser åldersränderna och erosionen från vinden och havet. Det är fullt med turister som åker längs med och tittar och tar kort, som tur är syns de inte på korten.
Det finns ett ställe där man kan gå ner på stranden och gå lite närmare men Moa hade tröttnat på oss som gick in och ut i bilen så vi hoppade det.

I stället åkte vi vidare till Apollo Bay och åt middag, bestående av fish&chips.







Nu när vi är i Melbourne är planen att åka till Dandenong mountains som ligger lite norr om Melbourne och åka till Yarra valley och prova mer viner. När vi sen åker mot Sydney åker vi till Philip Island och turistar lite där.

Idag är det 33 grader och 23% luftfuktighet så det är ökenhett även här. Häromdagen hade vi i och för sig 40 grader och 20 % luftfuktighet så det är svalt i jämförelse. Det blir inte mycket annat gjort då än köpcentrum med AC.

Kram till er alla så länge till nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0