Fredag 32 grader och sol

Vi åkte in igen på förmiddagen för att idag gå på Melbourne aquarium. De hade en avdelning som handlade om sydpolen och en hel hög med pingviner. Moa tyckte dom var helt fantastiskt roliga och vinkade och tjoade till dom.  Det var en som kom fram på andra sidan glaset och tittade tillbaka på Moa och det tyckte hon var heeeeelt fantastiskt kul. Så kul att hon skrämde stackars pojken på ca åtta år som stod bredvid. Det var en del is och en del vatten så vi stod och kollade på dem när de simmade och Moa var väldigt begeistrad.

Sen gick vi vidare mot de andra delarna, fiskar i alla möjliga färger från stora barriärrevet, maneter i alla storlekar och färger, sköldpaddor, stora fiskar, små fiskar och en massa annat. Det fanns en pool med fiskar och små hajar där man kunde stå ovanpå. Moa och Mattias gick upp för att titta men Moa ville hellre bada! Så vi gick vidare, kändes säkrast så. Vi gick vidare till det stora akvariet där de stora fiskarna finns. Havssköldpaddor, revfiskar, revhajar, grey nurse hajar på ett par meter och de enorma stingrockorna. När de simmade över tunneln vi stod i blev det mörkt, och Moa tyckte det var lika läskigt som spännande. Hon var fascinerad av mycket på akvariet men pingvinerna vann med hästlängder, de var lika roliga andra gången också. Vi gick förbi igen på vägen ut.

Vi stannade till och tog en fika och det satt ett par bredvid som tittade lite skumt på mig när jag kom. Efter ett tag började vi prata för Moa tjoade på dom. Då frågade hon varifrån vi kom och vi sa Sverige, och hon försiktigt om jag spelade tennis. Nej svarade jag, då säger hon att de var här för tennisen och de trodde jag var ett tennisproffs som var på paus med familjen. Därför hade hon tittat så. Tack för den komplimangen säger jag. Kanske är det man ska syssla med.

Hur som haver, vi gick ut ifrån akvariet och Moa somnade som en stock. Hon kunde inte sova på vägen till akvariet och hon kunde ju inte sova när vi var där inne. Så vi tog en promenad bort mot Docklands som är ett nybyggt område i en del av deras hamn. Påminner om Hammarby sjöstad men lite lyxigare, lite större båtar och lite fler restauranger. Men känslan är densamma. Vi gick igenom för att gå till harbour towns för lite shopping. Vanligtvis hittar jag inget utan det är Mattias som gör. Den här gången hittade jag tre tröjor, ett linne, en klänning och ett par skor för 200 kronor. Fynd!! Mattias köpte en tröja så han gick inte tomhänt. Moa fick lite strumpor som hon kunde ha i sina nya skor. Hon har gått så mycket att hon slitit ut sina converse skor som i och för sig hade tygsula så vi köpte ett par nya med gummisula. Efter ett par vändor runt så åkte vi hemåt. Vi tog deras gratisspårvagn "city circle" och fick lite mer sightseeing. Det är en guidad tur med förinspelad information om de olika stoppen, byggnader och platser på vägen, och helt gratis. Sånt gillas! Sen hemåt med tåget och äta middag och natta en helt färdig liten tjej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0