Singapore fredag och lördag

Moa somnade rätt fort på flyget hit och satt när hon var vaken snällt på egen plats (vi hade en hel rad själva) resten av resan. Hon fick det jobbigt på vägen ner och skrek som en tok för hon fick så ont i öronen. Hon är ju förkyld så det räknade vi med. Hon ville inte ta nappen heller då det var bara att försöka distrahera. Det var väl en och annan som vände på huvudet, men ca fem minuter senare var hon lugn igen. Dragkedjan på pysselpåsen hon fick av Qantaspersonalen gjorde susen. Hu, nu vet man hur det känns att både vara den som måste lyssna på barnskriket och vara föräldrarna som frenetiskt försöker lugna barnet. Vet bara inte vem det är mest synd om...

Vi kom i alla fall fram till Singapore. Helt underbar stad!! Om det är sol, hett, regnar, åskar eller blåser spelar ingen roll för man kan ta sig igenom stan till fots inomhus. Det är bara att gå i alla gallerior och deras sammanlänkande underjordiska tunnlar, som inte bara är en tunnel utan en shoppingtunnel. Det här är alla shopaholics mecca! Kläder, IT, lyxvaror, budgetvaror, mat, bakelser, klockor, parfymer ja allt finns i överflöd. Alla är otroligt trevliga och öppna. Det är en härlig blandning av olika religioner och folkslag. Det bästa av allt är nog att man inte blir uttittad för att man är europé. Man sticker inte ut eftersom det redan finns så många olika folk här.

Moa har jättekul här. Alla vinkar, gör high five, pratar och gullar med henne. Hon är ju en exotisk tjej med kritvitt hår, blåa ögon och solbränd. Om vi vill titta på något så dröjer det inte fem sekunder förrän någon är där och vill hålla i henne. Moa är ju inte blyg så hon slänger sig i famnen på dem. Stackarna vet inte vad de ger sig in på. Det är tur att de är så otroligt förtjusta i barn, från vilket land de än är bara de är små. Igår kväll (fredag) var vi i Funan IT mall och letade efter en hårddisk till mig, men det är gallerian för turister med pengar. Så de som är där köper nytt, de byter inte ut något gammalt. Det fanns ingen som sålde endast hårddisken och installerade där.

I eftermiddag (lördag) ska vi på hop-on hop-off tur runt stan och kommer då åka till Sim Lim square som är den andra IT gallerian, den för vanligt folk. Där finns det folk i överflöd som kan hjälpa till. Det enda viktiga är väl att kunna känna efter vem som är bluff och vem som är ärlig. Man lär sig snabbt, så vi vet redan var vi ska gå sedan sist vi var här.

Vi bor på Marina Mandarin som ligger jättefint vid marinan. Utanför fönstret ser man Marina Bay Sands som är världens dyraste resort med en gigantisk båt på taket av de tre skyskraporna. Det öppnades förra året så det är väldigt nytt. Båtens storlek är om ni tänker er att man sätter en båt på hötorgsskraporna och täcker Sergels torg med fören så är det ungefär storleken. Men vi återkommer med bilder och lite fakta till nästa inlägg.
Vi stannar här till på måndag lunch och åker sedan vidare mot Kuala Lumpur med tåget. Det är ju roligare att ta sig fram på annat sätt än bara flyg.

Moa ligger just nu och sover middag, och Mattias skriver på ett arbete. Åskan går för fullt utanför fönstret, men förhoppningen är att det går över fort. Sedan är det turisting som är på schemat.

Till nästa gång kära vänner, so long! Kramar från oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0