Sammafattning KL

Ja vad ska man säga, vi är inte direkt svårflörtade när det kommer till städer. Fast KL var ingen stad som vi kände något speciellt för. Det var roligt att ha varit där, men det är ju just det. Ha varit där, men inte nödvändigtvis att åka tillbaka efter vår resa. Det är två jättestora torn, en massa trafik och sjukt många gallerior. Det är väldigt dålig luft, otroligt hög luftfuktighet, smutsiga fasader och fallfärdiga hus som ser allt annat än beboeliga ut. Men visst bor det folk där, hemma hade det inte ens varit ett rivningskontrakt.

Vi tog ju en hop-on hop-off tur runt stan. Det var som att åka lokalbuss, för de hade ingen kommentering om de olika platserna vi åkte förbi. Jo, ett tag på fem stopp men de övriga 17 var det tyst på. Det satt en tjej och berättade att "vi är nu på stopp 10, national museum. Vänligen notera att det stänger 18" Klockan var då 18.15. Sen var det tyst, och man fick i stort sett gissa sig till vad man såg, och det hon berättade var vi var fick man ingen historia eller fakta om. Fördelen var att de glömde ta betalt så vi åkte ju gratis, då slapp vi begära tillbaka pengarna.

Jag berättade ju att i Singapores little India så var det så smutsigt i jämförelse med den övriga stan. Här däremot var det tvärtom. Vi åkte genom en port och vips så var det färger på fasaderna, vackra fontäner, rena vägar och fasader och det var färgade gatstenar på bilvägen med blommönster. Lite kul att se att de tar hand om sitt område någonstans, för det ska man inte skryta om på de övriga vi varit på.

Vi nöjde oss med gallerior och den lilla bussturen, för Moa blev sjuk som jag sa tidigare. Utslagen gick över, men hon fick inte tillbaka aptiten och fick 40 graders feber i några dagar. Vi gissade tredagarsfebern men det känns som det är fler kindtänder på g. Sista dagen innan vi åkte så gick vi ut och åt frukost och beställde bröd till alla och en bananshake till mig och Mattias. Moa fick smaka och hon beslöt sig för att dricka upp den. Varsågod, bara hon får i sig något! Så nu äntligen har hon efter många dagar börjat äta bra igen. Visst är det varmt, och man själv är väl inte så sugen på mat men när hon inte ens ville smaka glass så känns det ledsamt. Nu är hon dock mycket bättre och vi hoppas på att det fortsätter.

Så sammanfattningsvis, åk gärna till KL om ni har vägarna förbi men stanna då inte mer än två tre dagar. Bara så ni vet!

Kramar från ett hett Phuket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0