Kuala Lumpur

Då har vi utforskat delar av Kuala Lumpur. Det känns som en gigantisk stad, och det är den. Men som många städer här, så är citykärnan inte så stor och det är ju oftast där man rör sig.

Vi bor jättefint med utsikt över Petronas Twin Towers (som inte längre är den högsta byggnaden i världen då andra byggts högre, men den är fortfarande den högsta sammalänkade byggnaden i världen eftersom det är två torn med en bro som går mellan dom). På dagen är de lustigt nog inte så märkvärdiga, utan det är på kvällen när de lyser som de blir de torn man känner igen. Självklart finns det en galleria på de fyra nedersta våningarna på båda tornen, och där finns det att göra en hel dag.

Liksom i Singapore finns här gallerior så det räcker och blir över. Pavillion för de rika, också så stor att man kan gå i timmar sju våningar och 450 butiker, Times square med över 1000 butiker och ett inomhus nöjesfält med 14 olika attraktioner, Plaza Low yat för IT och elektronik folket och så klart en massa andra gallerior. Man undrar om det verkligen kan funka med så många, men köpmarknaden är hög här så det är alltid folk som handlar. Om man tröttnar på det kan man åka till marknaden i Chinatown där du hittar allt möjligt i klädes- och prylväg.  Lite trångt, men kul att se.

Kuala Lumpur är långt ifrån Singapore när det kommer till renhet. Det är skräpigare och mer trafik. Kan meddela att jag tycker synd om de som övningskör här... Det är en annorlunda stad, med en lite bisarr kontrast av de otroliga lyxskraporna och de nästan fallfärdiga husen. Visst, en del ska rivas och byggas nya skyskrapor men andra hus är fullt använda av butiker eller restauranger. Det känns skumt att gå på vissa gator då det känns som man går i någons vardagsrum med alla saker som står utanför deras butik. Man vänjer sig men ändå, det känns ändå fel.

Moa har inte riktigt klarat av bytet mellan Singapore och Malaysia så bra. Hon trivs och så men hon har fått en allergisk reaktion mot något. Hon hade stora svullna utslag på hela kroppen som blev fler och fler. Vi gick till läkaren där vi fick medicin och kräm. Hon visste inte vad orsaken kunde vara, men hon är bättre nu och utslagen är nästan borta. Ny luft, nya bakterier, ny mat ja det kan ju vara vad som helst. Ett par dagar till så är hon prima igen. Hon är pigg som en lärka i övrigt, så ni behöver inte vara oroliga.

Nu ska vi undvika åskan och regnet genom att åka till en galleria. Svårt att göra utomhusaktiviteter när det öser ner.

Men till nästa gång, kramar till er alla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0