Adjö till etapp ett och hej etapp två

Då var vi tillbaka igen. Ibland får man lite skrivkramp och det är inte alltid det händer saker så det blev en kortare paus i bloggandet. När tom vi blir lite less på att uppdatera att vi har sol och att vi varit i poolen och inget annat, hur less är inte ni då på att läsa det? Nu står ju i alla fall resan till Singapore runt hörnet så då är det bäst att uppdatera.

Men, first thing first. I helgen åkte vi till Brisbane för att träffa Tania, Thomas och Finn på fredagen och BBQ hemma hos Marika, Michael och Larissa på lördagen. Tania skulle jobba på hennes skola på lördagen (de hade karneval) så vi passade på att åka upp på fredagen och säga hej då till henne.

Finn och Moa går väldigt bra ihop och det är alltid kul att se hur hon skiner upp bland småfolk och nya leksaker. Hon är väldigt sprallig och leker lika gärna själv som med de övriga små. Att dela leksaker är ännu inte ett begrepp som hon förstår, men hon är inte den som håller på sakerna. Hon springer bara iväg ett varv sen kommer hon tillbaka och ger leksakerna till Finn igen. Vi åt pizza och pasta och satt och pratade till 22 tiden, sen slog tröttheten in så det var bara att gå och lägga sig.

På lördagen så åkte vi runt lite i Brisbane efter frukosten hos Thomas och Tania. Vi åkte till ett område som heter New Farm och gick på farmers market. Det var supermysigt, men lite av charmen med att gå på marknad är ju att det ska vara lite billigare. Någon har bestämt missuppfattat det på den här marknaden, för det var ingenting som var billigt. Vi gick runt och provsmakade saker istället. De som såg Moa sträckte direkt fram frukt eller grönsaksfaten och gav henne smakprover. Kan tillägga att det blev lite si och så med lunchen efteråt. Skönt att se att det inte är problem med vitaminintaget i alla fall. Vi tog även en tur genom stan och West End. En liten nostalgitripp kan man säga.

Sen åkte vi på BBQ hos Marika och Michael. Det var vi, Emma och James (min gamla kollega och hennes man), Thomas och Finn, Katarina (svenska som läste med Mattias), Putri (indonesiska som läste med Mattias) och Michaels bror Rob. Det var en liten hej då tillställning för oss som åker. Det bjöds på sallad, pastasallad och potatisgratäng med medhavt kött att grilla. Det var väldigt avslappnat och trevligt.

Återigen så hade Moa kul bland alla leksaker, plus att nu var det inte bara Finn att leka med utan Larissa. Hon är bara 11 månader så hon är väl inte riktigt lika lekfull som Finn, som är 1 1/2 år. De verkar trots det gå bra ihop ändå. Men som vilka andra små som helst när tröttheten tar vid så är det nog med roligheter. Vi satte oss därför i bilen och åkte hem. Moa somnade efter fem minuter så hon hade fått nog av skojigheter för en helg. Hon håller dessutom på att få fyra kindtänder på samma gång så tandvärken gör nog sitt för tröttheten. De vill inte riktigt komma igenom tandköttet så hon har väldigt ont. Tack och lov för smärtstillande!

Så, på tisdag åker vi tillbaka till Brisbane för att spendera våra sista dagar där. På torsdag klockan 13.30 går planet till Singapore. Därifrån tar vi efter fyra nätter och en ny hårddisk, tåget till Kuala Lumpur där vi stannar i två veckor. Sedan så åker vi förmodligen ut till öarna runt Malaysia och njuter av sol, det blir Penang, Perenthian och Redang Islands. Just i vilken ordning det blir beror på var solen är. Efter det blir det nog Singapore och öarna runt där för mera sol. Som avslutning på resan ser det ut att bli två eller tre veckor på Bali för, rätt gissat, MERA SOL! Efter det Singapore, London och hemma igen den första juli. Det enda som är bestämt är resan till Singapore och KL, sen blir det som sagt lite grann upp till vädergudarna. Lite spännande måste det ju vara också. Allt ska inte vara hugget i sten. Återkommer med info vid de senare tillfällena när det blir aktuellt.

Först av allt ska det dock sovas, slängas saker och packas.

Så till nästa gång som kommer bli innan vi åker, Kram till er alla!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0