Sporthelg

Den här helgen är i övriga västvärlden en helg då man minns sina döda, och barnen skrämmer grannar. Men här är det en helg som är helt dedikerad till sport! Självklart har de halloween här också, men det som märks mest är i sportens namn. Eller ja, låt mig definiera om det senare… Här i Noosa så är det den ”most festive weekend in Queensland” på året.

Det är Noosa Triathlon, som till en början var lite en liten kul grej som en man härifrån kom på för 25 år sedan för att få ihop lite vänner på sportaktiviteter. Det är simning 1500 m i kanalen som går igenom staden (och så att inga hajar eller surfvågor är i vägen), cykling 4 mil och springa 1 mil. Detta event har sedan dess vuxit till ett event där de i år fått säga nej till ca 4000 anmälningar. Alla hotell, motell och resorts är fullbokade hela helgen. Så hade man haft en lägenhet här hade det inte varit några problem att hyra ut den över helgen. Såg en annons där de hyrde ut en trea för $750 (ca 5000 SEK) för tre dagar. Det har varit ett underbart varmt och soligt väder idag så det var nog väldigt jobbigt. Vi drog iväg till Coolum och drack kaffe istället. Jag har fått förkylningen nu, och låter som en blandning av Refat El-Sayed och Bobcat Goldthwait (Zed från Polisskolan). Mattias är inte helt frisk ännu heller så man var inte så sugen på att trängas med en massa folk.

Den andra stora sporthändelsen idag (lördag) är Victoria Derby i Melbourne, som är den årliga inledningen på Spring Racing Carnival som är en hästfest utan dess like. Lördagen inleds på Flemington Raceway, den så kallade Derby Day, ett galopprace på 2500 m. Den hålls årligen varje lördag innan Melbourne Cup, som är så att säga THE race… Det är en total prispott på AUD $ 1 500 000 (ca 10 MSEK) och AUD $ 10 000 (ca 67 000 SEK) i pokaler. Melbourne cup hålls den första tisdagen i november. Ett lopp som börjar klockan 15 och är 3500 m, och det kallas krasst för ”the race that stops a nation”. Nu pratar vi inte OS stopp, utan TOTALT stopp. Alla företag är stängda, hitta en butik som är öppen och du är duktig, skolor stänger, ja ALLT utom pubarna. För det är det jag skulle återkomma till, det är ett event där det handlar mer om lyx, bubbel och flärd än själva racet. Tjejerna ska ha hattar (yvigare desto bättre) vackra klänningar typ cocktailklänning, läckra skor med matchande väska, herrarna i kostym med kravatt eller fluga och även här gärna hatt. Drycken för dagen är bubbel, bubbel, bubbel och åter bubbel. Förstå att man har en hel DAG ämnat åt att bara dricka bubbel, OCH den är förlagd på en tisdag, JÄMT! Saken är den att är du inte där så har du Cupday vart du än är i alla fall; på pubar, bistron, hos vänner, i parken ja i stort sett överallt. Helt fantastiskt. I år är det dessutom det 150e racet, så festen lär bli något av det lilla extra. Ska bli kul, men då varken hatt, kostym, cocktailklänning eller läckra skor finns i vår garderob får vi väl nöja oss med lite bubbel för dagen. Blir det inte för att det är cupday, så får det bli för att gratta Camilla Wiklund som fyller år på tisdag. GRATTIS MILLA!!!





KRAMAR från oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0