smått å gott

Nu var det några dagar sedan vi hördes, och det är många av er som frågar om vi har Skype. Det har vi men vi bor i ett penthouse där det inte ingår internet tyvärr, och på ett kontantkort räcker inte Skype till mycket. Självklart finns det cable internet, ADSL och mobila bredband att ordna om vi vill det. Men då vi bara bor i lägenheten i 3 månader finns det ingen anledning att skriva upp oss på ett 24 månaders abonnemang som kostar en mindre förmögenhet. Man kan ta med sig abonnemanget till det nya stället men det är en kostnad på flytten som då tillkommer, och det är inte gratis. Så vi får leva med att vara lite otillgängliga ett tag.

Moa blev 9 månader igår, den första oktober. Det firade vi med att åka till Gold Coast och köpa en espressomaskin, ta en tur till Harbour Town shopping Village och kolla på lite kläder, hälsa på våra vänner Jordan och Natasha och ta en kaffe i deras nya café, hälsa på Sam som jobbade på fiket på Mount Glorious dit vi åkte med motorcykeln när vi bodde här, en tur till Marika och Michael som vi pluggade med här nere och träffa deras fyra månaders dotter Larissa. Heldag med många turer hit och dit, och det var kul att få träffa dem alla. Vi har inte hunnit träffa alla här ännu, så det blir garanterat fler turer neråt kusten.

 

Moa trivs jättebra här nere. Hon utvecklas massor varje dag, och det går fort. Hon promenerar fort runt bordet nu hon håller fortfarande i sig men hon vågar släppa taget för att känna efter balansen. Hon kryper fortare än man kan hinna med, och det bästa hon vet är när man lägger sig ner och kryper med henne. Det gör att hon TJUTER av skratt. Hon pratar jämt, som sina föräldrar, fast mera mamamamama och dadadada men det låter som att det snart kan komma några ord från henne. Hon äter mer och mer mat, vilket är roligt. Vi började ju lite i fel ände när det kom till att introducera maten, och gav henne mer frukter än grönsaker. Gott och jättenyttigt men prova att ge en potatis eller ärtpuré när man har vant sig vid äppelpuré. Men nu äter hon spagetti och köttfärssås, lamm och grönsaksgryta, nudlar och grönsaker, kött och sötpotatis och självklart frukt i mängder! Så liten växer och frodas och ser ut att må riktigt bra.

 

Se Moa promenera på länken http://www.youtube.com/watch?v=3SibUugnqx0

 

Vi håller på att planera för en roadtrip på ca en månad, från det att vårt kontrakt på penthouset går ut i december så åker vi i ca tre till fyra veckor ner till Sydney och är där ett par dagar, ut till Hunter Valley för att prova lite viner, ut mot Blue Mountains och se på vidunderlig utsikt och härlig natur. Sen vidare mot Melbourne och utflykter därifrån, en tur på Great Ocean Road, vidare därefter mot Adelaide och Barossa Valley och de övriga vindistrikten runt om, vilka är en hel del så vi återkommer om vilka det blir. Det ska bli fantastiskt kul att åka, och vi ser fram emot det alla tre. Ja, Moa vet ju inte om det men hon tycker säkert det är roligt.

 

Mattias pluggar på biblioteket, och det går bra för honom. Just nu läser han Management control systems och History of Management. Livet är annars som det ska vara, vi njuter av att det är sol ibland, det regnar lite och åskar lite. Man tar en promenad på stranden med Moa i babybjörnen. Så vad annat finns det egentligen att göra när det regnar? Tja, inte mycket mer här än hemma. Man får vänta ut det helt enkelt, och göra det bästa av det hela. Skillnaden är väl att det är lite mer regnmängd här än hemma. Kan säga att vädret inte är det man önskar sig just nu, men för att se det positivt så är det bra för bönderna som behöver vattnet.

Till nästa gång kära familj och vänner så önskar vi er en härlig början på höstveckan!

Många kramar från Emma Mattias och Moa


Kommentarer
Postat av: Kia

Du är sååååå fin i din solhatt du fått av oss :)

Saknar er massor!

Här hemma är det riktigt höstväder...

KRAM

2010-10-12 @ 17:38:38
Postat av: Erika Gustafsson

Kul att hitta bloggen och läsa lite om hur ni har det. Ser att Moa mår toppen och utvecklas snabbt. Fast hon har väl varit på hugget redan från dag 1!

Linn mår bra. Hon kan nästan krypa nu men att gå känns långt bort. Benen är väldigt sladdriga. Fast hon har redan 8 tänder!

Kram från Erika o Linn (mammagruppen)

2010-10-28 @ 19:44:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0