Helg i Brisbane

I fredags var vi i Brisbane och hämtade en espresso maskin så vi äntligen kan dricka gott kaffe hemma. Dessvärre så blir bloggen lidande av det eftersom vi inte går ner till fiket där de har WiFi och tar oss varsin latte. Men vi ska bättra oss så det blir lite mer regelbundet.

Vi passade på att hälsa på Thomas, Tania och Finn på kvällen där vi ordnade lite Aussie barbecue tillsammans med Marika och lilla Larissa. Det var mycket trevligt och gott med korv, kött, potatissallad och lite vin på det. Det är så roligt att vi alla som pluggade ihop har nu fått barn som är nästan lika gamla. Finn är född i september, Moa i december och Larissa i maj, så det blir extra roligt att hålla kontakten med dem.

Eftersom de bor i närheten av Ikea så passade vi självklart på att åka dit och shoppa lite prylar, lite singoalla, gifflar och ja just det espressoglas och handdukar. Det ser ungefär likadant ut som vilket Ikea i världen som helst, så det känns nästan som hemma. Fram till att man kommer ut och det är varmt, inte isande oktobervindar.

Lördagen spenderades med att fika lite i West End, och äta lite frukost för att sen ta oss till Emma och James nya hus i Carindale. Det var jättekul att träffas igen. Emma och jag jobbade tillsammans på Hemtjänsten och hon åkte ner hit för att plugga och blev kvar för hon träffade kärleken. De hade ett stort och fint hus, med mycket trägolv som är lite ovanligt här nere (Australiensare har en skum förkärlek till heltäckningsmattor). De mådde båda bra, och Moa ficka gå av sig lite med Emma. Så härligt att se att hon kan vara hos vem som helst och bara vara så där glad.

Sen var det dags att åka hem till Sunshine Coast och åka igenom ett oväder utan like. Solen går ju ner här vid halv sex och då är det svart, så när vi åkte hem så regnade det och stormade så bilen gungade. Som jag nämnde tidigare så har det ju regnat och stormat här nere, men att det skulle regna 200 mm (300 mm på vissa ställen) och stormbyar uppemot 90km/h i södra Queensland visste man inte. Vägar rasade sönder av floderna av vatten, folk förlorade sina hem, bilar drogs med av vattnet., stränderna på gold coast är eroderade så det är tre meter höjdskillnad mellan marken och havskanten då vågorna var så våldsamma. Men för att se det positivt så är deras dammar (de återvinner inte vatten utan är beroende av regnvatten) 100 % fulla gentemot 16 % för tre år sedan när torkan var som värst.

Så idag sägs det att det kommer ännu mera oväder och en varning har gått ut, men jag hoppas det inte blir så farligt som de säger med hagel, kraftiga vindar, regn ca 40 mm och åska...

Till nästa gång

Kramar

här är en bild på vågorna som var dagen efter ovädret... Notera att ingen surfare finns att se.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0