Vatten vatten vatten

Ni har säkert hört om alla översvämningar här i Queensland. Det har aldrig regnat så mycket här som det gjort i år. På toppen av det så gick förra veckan en cyklon över nordligaste Queensland som gav oss i utkanten av ovädret den enorma mängd regn. Ödets ironi kanske är fel att säga, men en sådan extrem torka de haft i så många år så kommer det här, det är lite absurt. Nu är skördar, boskap, hus, bilar och affärer förstörda och de räknar med en skadekostnad på mer än A$ 160M. (lite mer än 1 miljard SEK) och det var beräknat för ett par veckor sedan.

De områden som är drabbade är inte direkt nästgårds från oss. Det är Bundaberg och Dalby som är de städer närmast oss som floderna har svämmat över på, och de är ca 5 timmar med bil norrut. Söder ut är det norra New South Wales som är drabbat. Däremot i Western Australia så är det i stället skogsbränder och extrem torka så det är ingen jämn rättvisa just nu här nere. På Sunshine Coast där vi bor är det bara blött, och som jag skrev tidigare, otroligt grönt.

För att lägga till en liten notis, läste på Aftonbladet att det ökat krokodilfara tack vare det här. Har inte sett någon, men de tycker om att ligga och jäsa i floderna inåt land och vi är ju mest vid havet. Men med tanke på allt annat djurliv vi hittills sett (fågelspindel, kackerlacka storlek som en handflata, gräshoppa 10 cm, vandrande pinne 2 dm, orm 2 meter) så det är väl inte omöjligt att man skulle snubbla på en 5 meters krokodil.

Nu lyser solen och det ska bli 28 grader idag. Är på väg till Goldcoast för att titta på lägenheter så vi har något att flytta in i när vi kommer tillbaka från vår roadtrip. Nyår firas lugnt hemma hos Thomas och Tania och lilla Finn i Brisbane.

Kram på er alla så länge!!

Kommentarer
Postat av: David

Så ni bor än närmare stranden numera :)

2010-12-30 @ 16:50:56
Postat av: Linda

Gott nytt år på er där nere!!! Hoppas att allt är bra och att ni får ett kanonfint 2011! Kramar från oss. Killarna skickar en extra kram till Moa!

2010-12-31 @ 13:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0