Pepparkaksjakt

Vi kommer precis från "the ginger factory" i Yandina som ligger en bit härifrån. Vi hoppades på att hitta lite pepparkakor men det fanns allt utom det. Ginger (ingefära) och chokladsås, gingermarmelade, ginger and honey bodylotion, ginger tea men bäst var ingefära, lime och chilisaft (styrka 8/10). Smaken av lime när saften når tungan och PANG där kom chilin, men av någon konstig anledning så kändes den svalkande.

Det var kul att se fabriken, man har ändå åkt förbi skylten ett antal gånger under åren. Det kändes lite som vilken turistattraktion som helst, kokböcker, nyckelringar med ditt namn på, "handgjorda" smycken, och allt möjligt annat som innehåller ingefära. Självkalrt missunnar jag dem inte men det kändes som det skulle varit mera, eller nåt. Kanske är vi inte urtypen av turist som de vill ha dit, eftersom vi spanar och egentligen inte köper något.

Fast den här gången köpte vi faktiskt något, chilisaften och vanilla and caramelfudge. Bara en liten bit men yummmm vad god den var. Hade tänkt att spara en liten bit av den till i kväll men på något konstigt sätt försvann den bara, eftersom vi inte hittade pepparkakor så blev det till att äta den i stället.

Så när ni nu på söndag äter en lussebulle eller pepparkaka, ta gärna en åt oss också. Och som förra veckan, glöm inte blåsa ut ljusen. Kramar till er från oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0