Helg i Brisbane

Vi kom ner på fredagen och kollade lite områden där vi skulle vilja bo på kusten. Vi gillar Broadbeach och Miami bäst. Själva Surfers är lite för mycket turister och liv för vår smak just nu, kul att gå dit men lika kul att gå därifrån. Vi passade på att handla lite på Harbour Town när vi ändå var där. Det är en outlet by med massa roliga (och inte så roliga) butiker. Sen bar det av hem till Marika och Michael (som var i Sydney på julfest). Efter att Larissa och Moa somnat så satt vi på verandan och pratade till klockan var kvart i ett. Huga, trött var man klockan 6 när hon vaknade. Men vi gick upp och åkte ner till guldkusten igen.

Denna gång åkte vi runt igen och kollade om vi kanske hittade något mer mysigt område vi kunde tänka oss. Vi tog en sväng till Sovereign Island som är en konstgjord ö där de som har fantastiskt mycket pengar bor. Snittpriset är väl ca 40-50 miljoner kronor på ett hus. Det ena huset är större än det andra, och det är inte en massa kändisar som bor där. Det är vanliga människor som vem som helst! Ett hus som håller på att färdigställas där är stort som Haga slott! Eftersom det är vatten runt så har ju alla hus en egen ponton, med en båt så klart, där en del behöver en och en halv båtplats för att få plats med den. Jisses, det är kul att kolla på dom men det är nästan för mycket till slut. Så vi åkte ut till den vanliga världen istället.

In till broadbeach galleria och äta lite lunch. Sen tog vi en tur med monorailen som åker runt kasinot och gallerian (turen tar fem minuter max). Den åker en bana ovan marken så man ser ner på bilarna och Moa tyckte det var jättekul. Hon stod upp och slog på fönstret och pratade med folket på gatan. Sen åkte vi hem igen till Marika där vi serverades stek med nypotatis och grönsaker. Japp, inte varje dag man får nypotatis i december.

Söndagen packade vi ihop våra väskor och åkte in till Fortitude Valley och åt lite frukost innan fikat för våra vänner som ska gifta sig. Vi kom dit vid 11 (det var öppet hus mellan 11-18) och åkte vidare upp mot Sunshine Beach vid 14. Vi hann gratta dom, äta lite, prata med vänner vi inte träffat sedan vi var här sist och Moa fick sova en stund.

Det är skönt med fullspäckade helger men vad seg man blir sen. Så nu har vi tagit det lugnt och njutit av både strålande sol, värme, ösregn, tropisk åska och allt däremellan. Vi har det toppen helt enkelt! Till nästa gång, massa kramar från oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0